У Запоріжжі хочуть спиляти дерева біля парку – під багатоповерхівку

На ділянці біля парку Металургів хочуть спиляти з пів сотні дерев. Там хочуть побудувати багатоповерхівку з паркінгом.

Про це йдеться у відповідному проєкті рішення виконкому. 

Згідно з документом, видалити планують 54 дерева та з десяток кущів. Ще 15 дерев (туй) мають пересадити та доглядати за ними протягом двох років.

Дозвіл на рубання дерев збираються надати ТОВ “Парковий 2019”. За видалення зелених насаджень фірму зобов’яжуть сплатити до бюджету 92 тисячі гривень.

Вказується, що пиляти дерева фірма буде задля будівництва багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом. Зведення житла запланували на земельній ділянці на вул. Парковий бульвар, 15.

Раніше фірмі погодили земельні питання щодо цього будівництва. Зокрема, у червні 2021 року міськрада ухвалила рішення (№ 102/68), за яким передала ТОВ “Парковий 2019” в оренду 0,243 га землі. 

Землю передавали зі зміною цільового призначення – з земель для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування на землі для будівництва та обслуговування багатоквартирного житла. 

У листопаді того ж року фірма отримала містобудівну документацію на зведення багатоповерхівки. 

ТОВ “Парковий 2019” створили у жовтні 2019 року. Фірма належить Василю Сухомлину та Ірині Нечепуренко. 

Василь Сухомлин та Ірина Нечепуренко також співволодіють запорізьким ТОВ “Арсенал 2019” (надання в оренду нерухомого майна). Контактною поштою “Аресенал 2019” зазначається пошта консалтингової компанії “Favour group” (сфера нерухомості та землі). Генеральним директором цієї компанії є Сергій Нечепуренко. 

Також Василь Сухомлин вказувався помічником колишнього запорізького нардепа Миколи Фролова.