Біля будинків одного з районів Запоріжжя спиляють більше 300 аварійних дерев

Районна адміністрація Запорізької міськради у Хортицькому районі збирається укласти договір на видалення аварійних дерев з прибудинкових територій.  На це витратять 1,3 мільйона гривень.

Про це повідомляється у системі закупівель Прозоро

Згідно з умовами закупівлі, видалити повинні 333 дерева з діаметром стовбура до 90 см.

Дерева мають спиляти, обрізати їхні гілки, також провести розкряжування стовбура. Надалі деревину мають вивезти, а місце виконання робіт – прибрати. 

Вказується, що територія після звалювання дерев має бути приведена до належного санітарного стану в радіусі 20 метрів. 

Видаляти дерева будуть за заявками райадміністрації до кінця листопада 2022 року. Угоду на ці послуги планують підписати з ТОВ “Екостройсервіс”. 

Ця фірма належить Олександрові Кривошею, директором вказаний Кирило Скворцов. Особа з ПІБ останнього також є співвласником ТОВ “НТЦ “Нова хвиля”. 

Партнером Кирила Скворцова у вказаній фірмі є Руслан Кизим це батько Артема Кизима, колишнього заступника начальника Державної екологічної інспекції в Запорізькій області (на початку 2021 року подав декларацію після звільнення). 

Варто додати, наприкінці 2021 року депутати Запорізької міськради затвердили окрему програму з видалення і заміни у місті аварійних тополь. 

Згідно з цією програмою, впродовж чотирьох років у Запоріжжі планують зрізати 21 тисячу сухостійних тополь у семи районах міста. На програму загалом хочуть витратити 319 мільйонів.

Безпосередньо цього року кожна райадміністрація міста отримає на видалення аварійних дерев по 11 мільйонів гривень. Спиляти мають по 750 тополь у кожному районі. 

Програма також передбачає, що замість зрізаних тополь будуть висаджувати нові дерева інших порід.

Читайте також: У Запоріжжі площу біля залізничного вокзалу прибиратимуть за 800 тисяч

Наші новини в Телеграм: https://t.me/zr_info