Запоріжцям нагадують про кримінал за збір та продаж первоцвітів

Управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради почало боротьбу з вандалами, які зривають первоцвіти для продажу.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

У Запоріжжі найчастіше торгують місцевими видами декоративних та рідкісних рослин, які занесені до Червоної книги України. Маються на увазі: сон-трава, брандушка різнокольорова, горицвіт весняний, а також підсніжник складчастий.

Збір рідкісних видів рослин і торгівля ними є порушенням Законів України “Про рослинний світ”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про Червону книгу України”.

Порушення цих законів може призвести не лише до адміністративної відповідальності (штраф від 1700 до 3655 грн), а й до кримінального покарання.

Нині в місті активізувалась робота щодо збереження рослин з боку Національної поліції, Державної екологічної інспекції, інспекції з благоустрою Запорізької міської ради та районних адміністрацій. 

Задля збереження природи запоріжців закликають берегти первоцвіти, які хижацьким способом знищують заради прибутку – не зривати, не продавати, не купувати перші весняні квіти.

Читайте також: У керівництві окружної Держекоінспекції змінили заступника

Наші новини в Телеграм: https://t.me/zr_info