У Мелітопольському районі внаслідок боїв зруйнували більше 90 будинків

“У місті і телевежа, і радіовежа – знаходяться під контролем російських окупантів. Усе що транслюється по радіо- та телебаченню – треба загалом ставити під сумнів”, – зазначив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Про це повідомляється на його фейсбук-сторінці.

Сьогодні отримав звіт від нашого Управління капітального будівництва, яке обстежує зруйновані будинки. У Мелітополі та Мелітопольському районі зруйновано більше 90 будинків – внаслідок боїв.

Велика кількість людей залишилася без даху над головою. На сьогодні ми забезпечуємо їх будівельними матеріалами та речами першої необхідності. Допомогу отримало вже більше 20 сімей.

Я хотів би подякувати волонтерам, які беруть участь в охороні громадського порядку. Кожен день більше 300 людей виходять на патрулювання міста для захисту від мародерів, вандалів та злочинців.

Оскільки у місті немає зв’язку, я тільки сьогодні вранці дізнався про нагородження мене орденом “За мужність”. Я хочу сказати, що це не мій орден – це орден всього міста Мелітополя. Мешканців, які виявили свою мужність – у відстоюванні нашого міста.

Сьогодні в аптеку “Інтернет цін” завезли дитяче харчування.

Ми також відкрили два пункти з надання соціальної допомоги. Один з них знаходиться в ПТУ на Новому Мелітополі, другий – в ПТУ на Мікрорайоні. Сьогодні більше 500 людей отримали допомогу у цих центрах. Ми роздали 520 продуктових наборів.

На сьогодні це всі новини. Сподіваюся, що незабаром мобільний зв’язок та інтернет відновляться. І ми зможемо оперативніше обмінюватися інформаціє.

Сподіваюся нам вдасться разом відстояти наше місто Мелітополь.

Останнім часом “Запорізький проєкт розслідувань” має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info