За тиждень Україна отримала від партнерів більше 2 мільярдів доларів

За останній тиждень, окрім коштів МВФ в розмірі 1,4 млрд дол США, до загального фонду державного бюджету України надійшли кошти від міжнародних партнерів у розмірі 711,8 млн євро.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Зокрема, Україна отримала 300 млн євро в рамках програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу, 311,8 млн євро позики на політику розвитку «Додаткова позика для Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення» (Supplement Loan For Second Economic Recovery Development Policy Loan) від Світового Банку та 100 млн євро від Європейського інвестиційного банку в рамках «Пакету солідарності з Україною» (Solidarity Package for Ukraine).

300 млн євро макрофінансової допомоги ЄС є частиною першого траншу у рамках нової програми макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро, яка була схвалена ЄС у найкоротші терміни та підписана сторонами 3 березня 2022 року. Очікується, що наступного тижня Україні буде перераховано другу частину траншу у сумі 300 мільйонів євро. В цілому перший транш в рамках нової програми МФД становитиме 600 млн євро.

Світовий банк затвердив виділення першого траншу програми політики розвитку «Додаткова позика для Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення» загальним обсягом понад 440 млн євро.

Європейський інвестиційний банк здійснив перший переказ у рамках екстрених заходів солідарності з Україною, схвалених Радою директорів Банку, на суму 668 млн євро.

Кошти від міжнародних партнерів будуть спрямовані, зокрема, на найбільш нагальне фінансування потреб держави та підтримку макроекономічної стабільності.

Останнім часом “Запорізький проєкт розслідувань” має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info