Інформація про вторгнення окупантів у Запорізьку область – 12 березня

Ситуація щодо російського вторгнення у Запорізьку область – 12 березня, станом на 06:00. Інформація від Збройних Сил України.

Про це повідомляється у телеграм-каналі Запорізької обласної військової адміністрації.

На даний час противник продовжує готуватися до проведення наступальної операції в напрямку міста Запоріжжя, але відчуває велику проблему з комплектування резерву, бо поніс великі втрати та втратив боєздатність.

Що стосується тимчасово окупованих населених пунктів Запорізького краю, то там ситуація напружена. Ворог за допомогою підрозділів психологічної боротьби створює фейкові аканти у соцмережах, за допомогою яких веде пропагандистську роботу з місцевим населенням.

Окрім того, основних цілей щодо захоплення визначених населених пунктів Запорізької області ворог не досягає. Люди продовжують виходити на мітинги проти російської армії. Тому окупанти застосовують терористичні методи ведення бойових дій, наносять ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної інфраструктури, житловим районам, залякують місцеве населення, ведуть інформаційно-психологічні акції з метою підриву довіри населення до представників державної влади та місцевих громад, поширюють дезінформацію та беруть місцеве населення у заручники. Так, 11.03.2022 року був викрадений мер міста Мелітополя Іван Федоров.

Військові та мешканці Запорізького краю у злагодженій взаємодії з поліцією, ДСНС, підрозділами Сил оборони України та місцевою владою міста Запоріжжя стримують масований наступ окупаційних військ.

Боротьба триває! Вірте у наших воїнів! Зло має буде покарано! Слава Україні!

Останнім часом “Запорізький проєкт розслідувань” має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info