На Запоріжжі окупанти обстріляли дві автівки, серед поранених – діти

Сьогодні, 21 березня, о 8:55 в населеному пункті Малинівка, що у Пологівському районі, окупанти розстріляли з автоматичної зброї два легкових автомобіля з цивільними мешканцями. Вони пересувалися гуманітарним коридором.

Про це повідомляється у телеграм-каналі Запорізької обласної військової адміністрації.

Двоє дітей, три жінки та чоловік – поранені. Дітей терміново доправили до Запорізької обласної дитячої лікарні. Стан дорослих вдалося стабілізувати у лікарні селища Покровське.

Російські окупанти звинуватили у цьому злочині військовослужбовців Збройних Сил України. Постраждалі цілковито спростували цю дезінформацію.

У Запорізькій обласній військовій адміністрації додають: військовослужбовці рф на блокпостах спочатку ніби пропускають цивільні машини із цивільними мешканцями із зон, що знаходяться під постійними обстрілами, бомбуваннями у безпечніші регіони. Втім, як тільки авто від’їжджає 100-500 метрів, по ній відкривають вогонь на ураження. Окупанти не зважають навіть на те, що в авто зазвичай знаходяться діти.

Такі розстріли набувають систематичного характеру: позавчора, окрім дорослих, було поранено шестеро дітей, вчора – четверо малолітніх, сьогодні – ще чотирьох дітей. Всі поранення важкі і максимально критичні, багато ампутацій кінцівок.

Останнім часом “Запорізький проєкт розслідувань” має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info