У Мелітополі новий самопроголошений мер, і він вже отримав статтю від силовиків

Запорізька поліція відкрила кримінальне провадження – після відео з новим самопроголошеним мером Мелітополя.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції у Запорізькій області.

Слідство встановило особу самопроголошеного мера – ним виявився володимир рогов. “Чоловік виступає перед містянами із програмою значних послаблень мешканцям окупованих територій на кшталт списання всіх комунальних і банківських боргів, зниження ціни на житлово-комунальні послуги тощо”, – стверджує поліція.

Також фігурант має власний телеграм-канал, в якому викладає власне викривлене бачення на ситуацію в країні та безпосередньо на території Запорізького краю та у місті Мелітополі.

За вказаним фактом слідчі почали розслідування за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – «Колабораційна діяльність». Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Варто додати, володимир рогов внесений у базу “Миротворця” як пропагандист “русского мира”. Саме він став автором пропагандистського твердження про те, що дітей в запорізькій школі вчать полювати на снігирів, бо “вони символізують кляту росію”.

Рогов вчився у запорізькій школі та університеті, був приватним підприємцем та головним редактором газети “Деловой город”.

Нагадаємо, раніше «виконувачкою обов’язків Мелітопольського міського голови» оголошувала себе мелітопольська депутатка від “Опозиційного блоку” Галина Данильченко. Згодом вона отримала від СБУ підозру у державній зраді.

Останнім часом “Запорізький проєкт розслідувань” має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info