Окупанти не змогли ввести рублі, готують провокації до 9 травня – мер Мелітополя

Окупанти не звертають уваги на нестачу продуктів у магазинах та на ринках Мелітополя. Не звертають уваги на те, що масово виїжджають лікарі. Сьогодні єдине, що їх турбує – це 9 травня. 

Про це повідомив на фейсбук-сторінці міський голова Мелітополя Іван Федоров. 

“Я хотів би звернути увагу на наступне. Вони хочуть зробити цю дату сакральною, хочуть провести 9 травня на території Мелітополя. І вже абсолютно точно нам відомо, що в цей день готуються провокації. Звісно потім, якщо вони встигнуть провести 9 травня, у всіх провокаціях і їх наслідках окупанти хочуть звинуватити українську владу”, – повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.  

Зі слів Федорова, окупанти також не полишають намірів відновити навчальний процес у школах та дитячих садочках міста – тепер для того, щоб діти вчили вірші та пісні, котрі будуть виконувати на 9 травня. 

“Я ще раз хочу подякувати нашим вчителям за те, що вони не йдуть на співпрацю з окупантами, і не роблять з наших дітей заручників”, – наголосив Іван Федоров. 

Окрім того він повідомив, що окупанти проводять численні затримання підприємців, проводять у них обшуки та відпускають лише після сплати так званої компенсації. Намагаються нав’язати якість незрозумілі податки та платежі. Тож додав, що сьогодні підприємцям знаходитися у Мелітополі небезпечно.

Він також вказав, що з 1 квітня у місті хотіли ввести в обіг рублі. Цього на сьогоднішній день не сталося. Втім сьогодні йде тиск на колишніх працівників поліції і загалом чоловіків – щоби вони вступали до військ рф і до так званої “народної міліції”. 

“Нагадаю, що за це існує кримінальна відповідальність і усі пособники окупаційної влади отримають реальне покарання за колабораційну діяльність. 

Я впевнений, що і на території Мелітополя, і на інших окупованих територіях Херсонської та Запорізької області буде відновлена українська влада”, – додав Іван Федоров.   

Останнім часом “Запорізький проєкт розслідувань” має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info