У Запорізькій області окупанти продовжують викрадати політиків, журналістів та освітян

Окупанти продовжують викрадення людей у Запорізькій області.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. 

“Сотні людей були викрадені у Запорізькій області з початку війни з росією. Серед них – політики, журналісти, освітяни”, – написав голова Запорізької ОВА Олександр Старух. Він також навів перелік зниклих під час війни представників місцевої влади.

Серед нихголова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма, якого захопили 13 березня. Окупанти викрали його з власного будинку, місцезнаходження досі невідоме.

Також 13  березня окупанти забрали голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва. Його викрали з власного будинку, місцезнаходження так само невідоме. 

У списку зниклих – депутат Запорізької обласної ради від “Слуги народу” Віктор Дудка.  6 квітня він був викрадений окупантами зі свого будинку у селищі Михайлівка Запорізької області. Інформацію підтвердили його дружина та донька. Місцеперебування так само невідоме. 

Зникла також міська голова Молочанська Ірина Липка. Її окупанти забрали 31 березня з власного будинку. 

Окрім того злочинці у військовій формі викрали першого заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка. Це відбулось 19 березня на блокпосту близ Благовіщенки. Щонайменше півтори тисячі енергодарців згодом зібрались на акцію протесту і вимагали відпустити заступника міського голови. Втім й нині його місцезнаходження невідоме. 

Досі невідоме місцезнаходження заступника Токмацького міського голови Олександра Чуба. Він зник 2 квітня – був викрадений окупантами на блокпосту у м. Василівка в напрямку Запоріжжя.

У списку зниклих – голова Михайлівської селищної ради Володимир Рикун. Він був викрадений окупантами 6 квітня –  зі свого робочого місця

Залишається невідомим місцезнаходження керуючого справами виконавчого комітету Бердянської міської ради Олексія Юрченка. Він був взятий у заручники 6 квітня у гуманітарному центрі ЦДЮТ.

Зник депутат Пологівської міської ради, член фракції “Слуга народу” Олексій Дібровський. 25 березня він був викрадений окупантами у с. Вербове. 

Також 26 березня був викрадений староста с. Верхня Криниця Сергій Яворський. Втім вказується, що наразі його вже вдалося звільнити. 

Раніше у Запорізькій обласній військовій адміністрації повідомляли, що загалом у заручниках опинилося щонайменше 114 цивільних осіб. Станом на 12 квітня 69 продовжували перебувати в заручниках, 45 було звільнено. 

Підписуйтеся на телеграм “Запорізького проєкту розслідувань”, щоб отримувати новини від нас оперативніше: https://t.me/zr_info