Ракети, випущені по Запоріжжю, пролетіли над майданчиком Запорізької АЕС

Сьогодні вранці, 26 квітня, росія завдала нового ракетного удару по Запоріжжю. Перед цим ракети ворога пролетіли над майданчиком Запорізької АЕС.

Про це повідомило у телеграм-каналі державне підприємство “Енергоатом”. 

“Сьогодні, о 6.41 та 6.46 дві крилаті ракети ворога пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку м. Запоріжжя. Згодом у Запоріжжі (близько 6.50, – ред) зафіксували вибухи від попадання російських крилатих ракет”, – повідомили в “Енергоатомі”. 

Там зазначили, що ядерний тероризм з боку росії посилюється, загроза стає дедалі гіршою.

«Проліт ракет на низькій висоті безпосередньо над майданчиком ЗАЕС, де розташовані 7 ядерних установок з величезною кількістю ядерного матеріалу, створює величезні ризики. Адже ракети можуть влучити в одну чи кілька ядерних установок, а це загрожує ядерною та радіаційною катастрофою всьому світові», — наголосив керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі – була захоплена російськими військовими після танкового обстрілу в ніч на 4 березня 2022 року і досі перебуває під контролем загарбників. 

Фото ілюстративне.

Підписуйтеся на телеграм “Запорізького проєкту розслідувань”, щоб отримувати новини від нас оперативніше: https://t.me/zr_info