У Мелітопольському районі окупанти змушують бізнес працювати за російськими правилами

У Мелітопольському районі окупанти змушують бізнес працювати за російськими правилами.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

Зокрема, у селах Ботієве і Строганівка Мелітопольського району Запорізької області представники окупаційної комендатури вимагають від підприємців відкривати магазини, кафе, місця відпочинку та дозвілля. Умова безпечної роботи: відсутність українських товарів. 

Натомість надаються контакти постачальників з Криму. Окупанти стверджують, що вже не вийдуть з цього регіону і продовжують підготовку до введення «рубльової зони».

Працювати за російськими правилами змушують й на інших тимчасово захоплених територіях. Однак місцеве населення чинить спротив.

“Наразі спроби окупантів «перезапустити» місцевий бізнес наражаються на спротив значної частини місцевого населення. А також на перепони з боку традиційної російської корупції. Так в СМТ Шевченкове Харківської області окупанти дали можливість налагодити роботу місцевого ринку. На його території було вивішено російський «триколор». Обурені місцеві жителі зламали флагшток. Після цього окупанти обіцяли закрити ринок у разі повторення “інцидентів”, – повідомила українська розвідка. 

Останнім часом “Запорізький проєкт розслідувань” має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info