На Запоріжжі окупанти захопили елеватори та створюють інфраструктуру для вивезення зерна

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області окупанти намагаються поновити вивезення українського зерна.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Для організації процесу було створено так звану “ГУК” (рос. – Государственная унитарная компания). Її діяльність безпосередньо контролює колаборант Євген Балицький – колишній народний депутат, депутат Запорізької облради від забороненого “Опозиційного блоку”, – зазначають розвідники.

Для створення інфраструктури з вивезення зерна, колаборанти також захопили припортовий елеватор підприємства “Нова хортиця” у Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства “Аскет Шиппінг” у порту Бердянськ, елеватори підприємств “Кернел”, “Оптімус” та інших зернотрейдерів.

Водночас «ГУК» встановила закупівельні ціни на сільгосппродукцію: пшениця фуражна – 6000 рос.руб., пшениця продовольча – 9000 рос.руб., ячмінь – 7000 рос.руб. за 1 тону. 

“Сільгоспвиробників така ціна категорично не влаштовує, тож вони намагаються не продавати врожай, а зберігати його в сховищах. За відсутності вільних сховищ – в інших, не пристосованих для цього приміщеннях або навіть на відкритих майданчиках”, – повідомляє Головне управління розвідки.

Нагадаємо, Євген Балицький був призначений окупантами так званим головою “військово-цивільної адміністрації Запорізької області”. Наприкінці травня силовики оголосили йому підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1). 

Читайте також: Скільки російського бізнесу конфіскують в Запоріжжі