Силовики оголосили підозру одному з очільників “народної міліції” в Бердянську

На Запоріжжі силовики оголосили підозру черговому колаборанту. Зокрема мешканцю Макіївки, якого окупанти призначили так званим  в.о. першого заступника начальника МВС Бердянська. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

​За даними слідства, після повномасштабного вторгнення військ рф на територію України мешканець Макіївки погодився на співпрацю з окупантами. Так, він прибув до тимчасово окупованого міста та був призначений на посаду в.о. першого заступника начальника МВС Бердянська – незаконно створеної структури окупантів. 

Вказується, що новий керівник від “народної міліції” організовував та безпосередньо брав участь у проведенні незаконних обшуків, затримань громадян України – мешканців Бердянського району Запорізької області. 

Нині силовики оголосили йому підозру  у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років тюрми. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Запорізькій області.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань оголосило підозру у держзраді та дезертирстві прикордоннику, який почав працювати на окупантів в Приморську (Запорізька область).