Силовики оголосили підозру колаборанту з Полог

Силовики оголосили підозру у колабораційній діяльності колишньому голові Пологівської районної ради, який входив до ОПЗЖ – зокрема Сергію Калашнику. 

Про це у телеграм-каналі повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, після захоплення частини регіону він один з перших підтримав загарбників. За це його призначили очільником місцевої окупаційної адміністрації і дозволи сформувати її «штат».

Перебуваючи на «посаді», Калашник виконував вказівки кремля щодо перелаштування роботи українських підприємств на користь країни-агресора. Насамперед ворога цікавили великі об’єкти хімічної та харчової індустрії.

“Саме їх потужності москва планувала використовувати для забезпечення потреб воєнно-промислового комплексу та військових угруповань рф”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Для цього колаборант здійснив «інвентаризацію» місцевого бізнесу і зобов’язав підприємців «перереєструватися» у створеній окупантами «военно-гражданской администрации».

Також він змушував менеджмент українських компаній сплачувати «податки» до бюджету рф і постачати готову продукцію до країни-агресора.

У разі незгоди погрожував переслідуванням з боку каральних органів рашистів і фізичною розправою.

Нині йому оголосили підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.