У Запоріжжі замовили проєкт реконструкції вулиці фірмі депутата

У Запоріжжі збираються капітально відремонтувати вулицю Будинок відпочинку на Хортиці. Проєкт реконструкції вулиці за 4,86 мільйона гривень замовили фірмі депутата. 

Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро”. 

Зокрема, у вересні цього року “Управління капітального будівництва” Запорізької міськради оголосило тендер на виконання проєктних та вишукувальних робіт для подальшої реконструкції вулиці Будинок відпочинку.  Очікувана вартість закупівлі становила 4,9 млн грн. 

Наприкінці жовтня переможцем аукціону з пропозицією 4,86 мільйона гривень визначили  ТОВ “Архітектурно-конструкторське бюро “Південь-буд”. У листопаді з фірмою уклали відповідну угоду. 

Згідно договору, фірма має розробити проєкт,  що передбачатиме капітальний ремонт проїзної частини дороги та тротуарів, влаштування велодоріжки і пандусів для пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями.  Також ремонт зупинкових комплексів з влаштуванням LED освітлення та заїзних кишень, встановлення сонячних батарей на опорах.

Окрім того, проєктанти мають врахувати встановлення лавочок та урн, відеоспостереження, підсвітку зон пішохідних переходів. 

Власниками ТОВ  “Архітектурно-конструкторське бюро “Південь-буд” вказані Надія Бородай (40%), Сергій Бріцин (40%) та Ольга Василина (20%). 

Сергій Бріцин – це депутат Запорізької міської ради від партії Володимира Буряка “Єднання”. Він став депутатом у листопаді 2021 року замість Олексія Нікіфорова, який склав з себе депутатські повноваження. 

Бізнес-партнерка Бріцина Надія Бородай, за даними аналітичної платформи YouControl, також співволодіє українсько-російським ТОВ “Старт-С”. Окрім неї, засновником вказаної фірми є громадянин росії з пропискою у Москві Володимир Кириленко. 

Додамо, до вказаного тендеру мало претензії Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області. У листопаді воно зобов’язало “Управління капітального будівництва” розірвати угоду з ТОВ “АКБ “Південь-буд”. Натомість “Управління капітального будівництво” звернулося до суду із позовною заявою про скасування висновків аудитслужби. Справу розглядатиме Запорізький окружний адміністративний суд, який 1 грудня відкрив відповідне провадження

Загалом, з 2019 року ТОВ “АКБ “Південь-буд” отримало бюджетних замовлень на 25,6 мільйона гривень. 

Підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info