На захоплених територіях півдня України залишається понад 150 тисяч окупантів – розвідка

Відведення російських бойових підрозділів ні з Запорізької, ні з Херсонської областей наразі не фіксують. 

Про це сьогодні повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

“На окупованих територіях цих двох регіонів зараз зосереджено орієнтовно 152 тисячі особового складу ворожих військ, і всі їхні дії вказують на те, що вони готуються до оборони”, – повідомила українська розвідка. 

Водночас держава-агресор продовжує вивозити цивільне населення з окупованих територій Херсонської та Запорізької областей, в тому числі – й персонал захопленої АЕС в Енергодарі.

«Мова йде про людей, які або свідомо працювали на агресора, або були змушені це робити. Їм розповідають, що там скоро почнуться бойові дії, що цю територію нібито будуть обстрілювати та бомбити, тому переконують виїжджати та працювати далі з росіянами», — розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

За його словами, так звану евакуацію використовують як ширму для проведення контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

«Вони, по-перше, не хочуть, щоб населення могло спостерігати за їхньою підготовкою до боїв – тобто це певні контррозвідувальні заходи. Це також і фільтраційні заходи, оскільки, насамперед, відбувається примусовий вивіз проукраїнського населення. І по-третє, росіяни бояться проведення на цих територіях якогось партизанського руху і внутрішнього спротиву», – зазначив Андрій Черняк.

Підписуйтеся на телеграм “Запорізького проєкту розслідувань”, щоб отримувати новини від нас оперативніше: https://t.me/zr_info