У Запоріжжі СБУ зловила колишнього депутата міськради, який «наводив» російські ракети

У Запоріжжі СБУ зловила колишнього депутата міськради, який «наводив» російські ракети. Суд відправив його в СІЗО на 2 місяці. 

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці СБУ, в ухвалі Жовтневого районного суду Запоріжжя. 

Вказується, що пособником окупантів став прихильник комунізму, який у 2001 році отримав 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні. Після виходу «на волю» він вступив до місцевого осередку комуністичної партії і у 2015 році майже пів року був депутатом Запорізької міської ради. Окрім того, був учасником прокремлівських організацій «Союз радянських офіцерів» та «Безсмертний полк».

За даними слідства, наприкінці 2022 року його завербував співробітник фсб для проведення підривної діяльності.

Для виконання ворожих завдань зрадник сформував власну інформаторську мережу. До її складу увійшли колишні «однопартійці» фігуранта, які проживають у Запоріжжі.

Через них він отримував інформацію про діючі промислові підприємства і технічний стан критичної інфраструктури. Потім особисто виїжджав на місцевість і проводив приховану фото- та відеозйомку об’єктів.

Повідомляється, що за його наведенням російські загарбники здійснили серію ракетних ударів по Запоріжжю в квітні та травні цього року.

Тоді внаслідок ворожих обстрілів загинуло троє місцевих жителів. Було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне з промислових підприємств регіону.

Під час обшуків у зрадника вдома знайшли багато забороненої комуністичної символіки.

Фігурантом вказаної справи є Юрій Петровський. 

Йому повідомили про підозру за статтею про державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

18 травня Жовтневий районний суд Запоріжжя обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ДУ «Запорізький слідчий ізолятор» – строком на 2 місяці.

В ухвалі суду також зазначається, що офіційне місце роботи Петровського – в «Обласному благодійному фонді «Парсек». Співзасновником цього фонду є колишній запорізький народний депутат від Комуністичної партії Олексій Бабурін. 

Підписуйтеся на телеграм “Запорізького проєкту розслідувань”, щоб отримувати новини від нас оперативніше: https://t.me/zr_info