Чоловік депутатки Запорізької облради торік придбав авто майже за 2 мільйони гривень

Торік Олексій Чухрай став власником авто AUDI Q7 (2017 р.в.). Вартість придбання автівки склала 1,92 мільйона гривень. Олексій Чухрай є чоловіком депутатки Запорізької обласної ради Раїси Чухрай, яку раніше обвинувачували у корупції. 

Про придбання стало відомо із щорічної декларації Раїси Чухрай, яку вона оприлюднила 21 травня.

Середня ринкова вартість авто нині становить 1,38 мільйона гривень.

AUDI Q7 (2017 р.в.), світлина whichcar.com.au

Основним джерелом доходів родини 2019 року стало отримання коштів у розмірі 508 тисяч гривень від продажу попереднього авто. Зокрема, 2018 року Олексій Чухрай володів авто AUDI Q-5  (2011 р.в.). Зараз це авто вже не значиться в новій щорічній декларації за 2019 рік. Крім продажу цього майна левову частку надходжень минулого року становило отримання Раїсою Чухрай спадщини у розмірі 486,2 тисячі гривень.

Іншими джерелами надходжень родини минулого року стала заробітна плата, яку отримав Олексій Чухрай (87 тисяч гривень), його пенсійні виплати (51,1 тисяча гривень), пенсійні виплати Раїси Чухрай (57,7 тисяч гривень), страхові виплати, які отримав Олексій Чухрай (сукупно – 67,7 тисяч гривень). Також отриманий ним дохід від депозиту (42 тисячі гривень) та виплата банківських процентів (9176 гривень).

Сукупно весь дохід родини 2019 року становив 1,3 мільйона гривень. Грошових збережень ані Раїса Чухрай, ані Олексій Чухрай не задекларували.

Попереднього 2018 року сукупний дохід подружжя становив 190,5 тисяч гривень. Він переважно складався з отриманої заробітної плати чоловіком Раїси Чухрай та пенсійних виплат подружжя. Грошові збереження у декларації за 2018 рік також не були відображені.

Раїса Чухрай, світлина reporter-ua.com

У 2013 році Олексій Чухрай був головою Запорізької районної державної адміністрації.

Про Раїсу Чухрай відомо, що раніше її обвинувачували у зловживанні службовим становищем (ч.3 ст.191 ККУ), проте згодом виправдали в судах.

Зокрема, ще у квітні 2015 року прокуратура подала до суду обвинувальний акт щодо Раїси Чухрай, звинувативши її у заволодінні бюджетними коштами у 2012-2014 роках, коли вона працювала директором Департаменту освіти й науки, молоді та спорту Запорізької міської ради. Ішлося про незначну суму – 16,6 тис. грн. Ці кошти, згідно з обвинуваченням прокуратури, Раїса Чухрай отримала за викладацьку роботу в Запорізькій гімназії №107, яку насправді не виконувала. У цьому, за твердженням прокуратури, їй допомогла директорка зазначеної гімназії, котра за змовою працевлаштувала за сумісництвом Раїсу Чухрай.

Справа стосовно цих зловживань розглядалась у Комунарському районному суді Запоріжжя, який 23 вересня 2016 року виправдав обох чиновниць від освіти. На цей вирок прокуратура подала апеляційну скаргу, проте Апеляційний суд Запорізької області своєю ухвалою від 24 травня 2017 року залишив її без задоволення.

Згідно з інформацією з Єдиного реєстру судових рішень, у лютому 2018 року прокуратура подала скаргу до Касаційного кримінального суду Верховного Суду України, який своєю ухвалою призначив повторний розгляд справи. На судовому засіданні, яке відбулось 6 листопада 2018 року, постановою Верховного Суду ухвалу Апеляційного суду Запорізької області від 24 травня 2017 року залишили без зміни. Тобто, остаточно виправдали Раїсу Чухрай.

Читайте також: Запорізькі депутати в судах: розкрадені мільйони та не задеклароване елітне авто

Ми у Facebook – www.facebook.com/www.zr.zp.ua

Наш канал у Телеграм – t.me/s/zp1nvestigation