У Запоріжжі запланували витратити майже 1,5 мільйона гривень на виплати для почесних громадян

На наступній сесії міськради депутати розглянуть проєкт рішення про внесення змін до «Міської комплексної програми соцзахисту населення міста Запоріжжя на 2019-2021 роки». За програмою 1,47 мільйона гривень спрямують на виплати почесним громадянам Запоріжжя.

Про це йдеться у проєкті рішення Запорізької міської ради (№ 17)

Загалом у 2019-2021 роках почесним громадянам запланували сплатити 4,26 мільйона гривень. 2020-го року місто надасть таким мешканцям 1,47 мільйона гривень. Ці кошти отримають 26 чоловік.

Наразі до почесних громадян належить ексвласник запорізького заводу “Мотор-Січ” Вячеслав Богуслаєв, колишній голова Запоріжжя та екснардеп Євген Карташов, колишній гендиректор “Запорізького алюмінієвого комбінату” та екснардеп Іван Бастрига, голова правління та співвласник ВАТ «Запорізький завод зварювальних флюсів та скловиробів» Микола Осіпов.

Статки Вячеслава Богуслаєва 2018 року оцінили у 327 мільйонів доларів. Нагадаємо, що від бюджетних виплат почесні громадяни міста мають змогу відмовлятись.

Окрім призначення виплат почесним громадянам Запоріжжя, програмою хочуть зменшити фінансову підтримку біженців з Донбасу у Запоріжжі на півмільйона гривень цього року. Також скоротити фінансування на пільговий проїзд для певних категорій запоріжан та інші витрати.

Проєкт рішення про затвердження міської програми депутати розглянуть на сесії 26 серпня.