У Запоріжжі почнуть судити прокурора, якого обвинувачують в отриманні 10 тисяч доларів хабара

Восени 2019 року слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили, що затримали прокурора однієї з місцевих прокуратур Запорізької області під час отримання хабара. Розмір хабара склав 10 тисяч доларів. У вересні розпочнеться судовий процес у цій справі, яку розглядатимуть у Запоріжжі.

Про це відомо із ухвали Комунарського районного суду Запоріжжя, яку оприлюднили 20 серпня.

Мова йде про прокурора Бердянської місцевої прокуратури Сергія Єфімова. Із судових рішень відомо, що його затримали 13 листопада 2019 року. Наступного дня прокурору повідомили про підозру. 15 листопада Печерський районний суд Києва ухвалив відсторонити Єфімова від посади та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Разом з тим, визначив можливість внесення застави у розмірі 240 840 гривень.

За повідомленнями правоохоронців, хабар у розмірі 10 тисяч доларів прокурор отримав за припинення розслідування у справі про самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво. А також за повернення документів, вилучених раніше під час обшуків у цій справі. Гроші передавались Єфімову за допомогою посередника — його власного тестя, — додатково повідомляло ДБР.

Обвинувальний акт відносно Сергія Єфімова скерували до Комунарського районного суду Запоріжжя 14 серпня цього року. 18 серпня суд призначив підготовче засідання у справі — на 21 вересня.

Дані порталу Судової влади України

Прокурора судитимуть за ч.3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки, або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За цією статтею йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відомо, що у травні цього року Сергій Єфімов подав декларацію після звільнення. За цим «фінансовим звітом» 2019 року він отримав 284 тисячі гривень заробітної плати. Житлом користувався. Зокрема, будинком та квартирою у Бердянську, які на правах власності належать родичам. Крім того, також користувався автівкою Volkswagen Passat (2010 р.в.), котра офіційно належить Світлані Єфімовій. Дружина прокурора заробітків минулого року не отримувала.