У Запоріжжі суд не став відсторонювати від посади держінспектора, підозрюваного у хабарництві

У липні цього року затримали державного інспектора відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Укртрансбезпеки у Запорізькій області. Його затримали після отримання хабара. Але на час слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання та не став відсторонювати від роботи. Прокуратура наразі оскаржує ці рішення. 

Про це стало відомо із ухвали Запорізького апеляційного суду

Згідно з матеріалами справи, інспектор у липні 2020 року перебував на посту Укртрансбезпеки біля в`їзду до міста Бердянськ. Там одержав частину хабара у розмірі 2000 гривень за безперешкодний проїзд пасажирського мікроавтобусу «MERSEDES-BENZ» без дозвільних документів — у кількості 27 рейсів пасажирських перевезень.

Після одержання хабара він був затриманий. А 15 серпня інспектору повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею про одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1 ст. 368 КК).

Запобіжний захід посадовцю обирав Орджонікідзевського районний суду Запоріжжя. До інспектора застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання, строком до 15 жовтня 2020 року.

Ще однією ухвалою Орджонікідзевський районний суд залишив без задоволення клопотання слідчого про відсторонення підозрюванного від посади.

Суддя взяв до уваги, що займана інспектором посада є єдиним джерелом доходу підозрюваного, на утриманні якого перебуває дружина та троє неповнолітніх дітей, — йдеться у судових рішеннях. Крім того, суддя врахував тяжкість злочину, дані про підозрюваного, який має постійне місце проживання і раніше не був  засудженим.

На обидві ці ухвали прокуратура подала апеляційні скарги, які буде розглядати Запорізький апеляційний суд.

Читайте також: Як у Запоріжжі проходило судове засідання у справі Анісімова (Фото)