У Запоріжжі на продаж виставили пасажирський літак за 15 мільйонів гривень

Літак знаходиться в аеропорту Запоріжжя. Він був арештований виконавчою службою за борги, а зараз його виставляють на продаж за 15,5 мільйона гривень.

Про це повідомляється у системі електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ).

Зокрема, на продаж виставили борт АН-140-100, номер UR-14007, 2004 року виробництва. Вказується, що це пасажирський літак, який здійснив перший політ 2004 року, а крайній політ відбувся 2014 року. На момент огляду літак знаходився в комплектному стані та експлуатувався за призначенням до постановки на зберігання. Проте зазначається, що необхідно провести  планові ремонтні роботи для його подальшої експлуатації.

Аукціон з продажу літака оголосили наприкінці серпня цього року, а самі торги планують провести 28 вересня. Крок аукціону визначили у розмірі 155,8 тисячі гривень.

Літак належить ТОВ «Бізнес Авіація», яке оформлювало його у якості застави за кредитом. Про це відомо із судових рішень.

Зокрема, 2010 року ТОВ «Бізнес Авіація» отримало кредит в «Українському професійному банку» у розмірі 27,5 мільйона гривень. Заставою за цим кредитом став літак АН-140-100. Своєчасно повертати кошти підприємство не змогло, а заборгованість почала рости. У результаті, загальна заборгованість сягнула 32,3 мільйона гривень.

2015 року право вимоги за цим кредитом викупив “Фідобанк”, — йдеться у судових рішеннях. А на початку 2016 року ця фінансова установа звернулась із позовом до Господарського суду Запорізької області про стягнення коштів з ТОВ «Бізнес Авіація». Також із проханням про стягнення в рахунок погашення заборгованості літака Ан-140-100, бортовий номер UR-14007. Тоді суд відмовив у задоволенні цих вимог.

Утім, на початку 2019 року була видана постанова про арешт літака, а нині його продають.

ТОВ “Бізнес Авіація” належить Павлу Кулькову. Він був випускником кіровоградської Льотної академії Національного авіаційного університету.

Читайте також: Запорізька мерія оголосить конкурс для перевізників одразу на 14 маршрутах