У Запоріжжі поліція не може відсторонити від посади директора департаменту ЖКГ, підозрюваного у мільйонній оборудці

У лютому цього року директор департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради Сергій Польовий став підозрюваним у кримінальній справі про розкрадання коштів місцевого бюджету. Згодом суд арештував його майно. Проте відсторонити від керівної посади Польового у судах не змогли.

Про це відомо із ухвали Запорізького апеляційного суду.

У червні 2018 року правоохорнці почали розслідування у справі про закупівлю департаментом з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради робіт із заміни підвищувальних насосів водопостачання у будинках Запоріжжя.

Згідно з матеріалами справи, попереднього 2017 року департамент ЖКГ міськради уклав ряд договорів на виконання цих робіт з ТОВ “Смарттек”. Як пізніше з’ясували правоохоронці, фактично фірма закуповувала електричні насоси за цінами у 1,5-2 рази нижче ніж ті, які були потім відображені в актах виконаних робіт та фактично оплачені департаментом.

Розмір завданої шкоди наразі оцінюють у понад мільйон гривень.

12 лютого 2020 року Сергію Польовому було повідомлено про підозру за статтями про привласнення майна в особливо великих розмірах та службове підроблення. А наступного дня Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя своєю ухвалою арештував майно посадовця — частку власності на житловий будинок, інший житловий будинок, частку квартири та іншу квартиру, а також автомобіль Kia Sorento (2008 р.в.).

Проте, у лютому 2020 року суд прийняв низку інших ухвал. За однією із них до керівника департаменту ЖКГ застосували запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши залишати житло з 22.00 до 6.00. Іншою ухвалою суд відмовив у клопотанні слідчих про відсторонення Сергія Польового від посади. У квітні цього року запобіжний захід замінили: з домашнього арешту на особисте зобов’язання. Оскаржити ці ухвали правоохоронці не можуть дотепер.

Так, у липні цього року Запорізький апеляційний суд залишив без задоволення скаргу прокуратури про відсторонення від посади директора департаменту ЖКГ Запорізької міськради.

Сергій Польовий відомий тим, що у 2003-2005 роках перебував на посаді віце-президента футбольного клубу «Металург», а з 2005 по 2015 року — працював на посаді технічного директор ТОВ ПФК «Металург-Запоріжжя».

У 2016 році був помічником міського голови Володимира Буряка. У вересні-листопаді 2016 року працював заступником директора департаменту з управління житлово-комунальним господаством Запорізької міськради, а з листопада 2016 року вже став директором департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради. 

Найсуворіша санкція статті (ч.5 ст.191 КК), яку інкримінують посадовцю — позбавлення волі на 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: ТОП-5 гучних кримінальних справ Запоріжжя: чим все завершилось