На Запоріжжі поліція зареєструвала численні порушення на виборах

Повідомлення про порушення виборчого законодавства у Запорізькій області правоохоронці реєстрували протягом всього дня, 25 жовтня. На момент закриття виборчих дільниць до поліції надійшло 222 таких повідомлення.

Про це повідомляє ГУ НП в Запорізькій області.

За останньою інформацією правоохоронців, було відкрито 4 кримінальних провадження та складено 25 адміністративних протоколів про порушення виборчого законодавства.

Одне із кримінальних проваджень відкрили за фактом викрадення бюлетенів. Зокрема, близько 10.30 до Вознесенівського відділення поліції надійшло повідомлення від члена виборчої комісії про те, що зі столу пропали виборчі бюлетені у кількості 40 штук. Порушника знайшли, йому повідомили про підозру. Ще у кількох випадках мова йшла про нанесення тілесних ушкоджень.

Адміністративні протоколи складали за статтями про порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації (ст. 212-10) та порушення порядку опублікування документів, пов’язаних з підготовкою і проведенням виборів (ст. 212-20). У деяких виборчих дільницях виявилась відсутньою інформація щодо кандидатів. 

Читайте також: У Запоріжжі суддя Господарського суду придбав потужне BMW