В Україні знімуть санкції з усіх громадян, які вступлять до Тероборони

З громадян України, щодо яких нині діють обмежувальні заходи і які готові стати на захист суверенітету й територіальної цілісності держави та боронити країну у лавах Сил територіальної оборони, будуть зняті всі санкції.

Про це йдеться на сайті Президента України.

Президент акцентував, що від кожного громадянина України нині залежить майбутнє українського народу. Тому кожен, хто має бойовий досвід, повинен негайно прибути до відповідних центрів комплектації Міністерства внутрішніх справ.

Ще одним фронтом Володимир Зеленський назвав економіку країни та продовження функціонування підприємств.

«Працювати зараз – це також серйозна робота, також оборона в цих непростих умовах. Тому від кожного підприємства, кожного підприємця залежить, яким буде наше майбутнє. Дбайте про своїх працівників, працюйте заради суспільства, заради блага кожного з нас. У людей мають бути всі необхідні товари, всі необхідні послуги», – наголосив він.

Варто зазначити, що Президент також запевнив, що Національний банк і банківська система мають увесь необхідний ресурс для забезпечення фінансових потреб держави, її оборони, все для захисту інтересів громадян.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк додав, що наразі запроваджено ліміт при знятті готівки у розмірі 100 тис. грн.

«Частково були перебої декілька годин тому з можливістю оплатити карткою товари чи послуги. Це все є локальними проявами кібератак, які водночас з військовими атаками йдуть по наших галузях. У банківському секторі все достатньо контрольовано, — сказав він.

Михайло Подоляк також повідомив, що енергетичний сектор працює в штатному режимі.

«Атомні електростанції, гідроелектростанції працюють у штатному режимі. Там посилена охорона, але вона вже була посилена протягом декількох тижнів. Сьогодні, безумовно, там виставлена додаткова охорона. У нас поки що немає ніяких блекаутів», – зазначив він.