У Мелітополі намагаються повернути електрику, воду та опалення

Пів дня майже половина Мелітополя не мала електроенергії. Це сталося через ушкодження однієї з основних підстанції внаслідок обстрілів (у районі «Автоцветліта»).

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров на своїй сторінці у Фейсбук.

Спочатку пошкодження підстанції призвело до відсутності електрики у всьому місті. Потім обленерго вернуло світло у пів міста. І зараз мають живлення приблизно 90% електроенергії усього міста.

Від електрики було залежне і тепло і вода. Воду подали у 90% домівок. Водоканал закінчує регламентні роботи щодо запуску води у наш багатоповерховий приватний сектор. Впродовж декількох годин у 90% міста запустять воду.

Щодо опалення. Тут питань більше, так як електрику запустили по резервній лінії. Тож повноцінно котельні запуститися не можуть. Я думаю вони запустяться завтра, коли ми чітко зможемо підвести підсумки стосовно електроенергії.

Зараз запустили 50% опалення у місті. Але найбільший район, Центр, Кірова, Жилмасив — не запущені і сьогодні запущені точно не будуть.

Так само під час обстрілів є постраждалі райони — це на півдні вул. Бадигіна. Велика кількість будинків постраждала — більше 10.

На жаль є одна загибла цивільна особа.

Медицина працює у штатному режимі. Навіть під час відключення електроенергії, медицина була підживлена резервними генераторами і перебоїв не було.

Усі інші комунальні роботи працюють у штатному режимі. Вуличне освітлення, дай Бог, нам зараз вдасться увімкнути — для того, щоб уникнути мародерства.

Сподіваюся обстріли скоро скінчаться і нам вдасться повернутися до повноцінного життя.

Інформації стосовно воєнної обстановки у Мелітополі міський голова не повідомив.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомлялося, що Збройні Сили України вели бій за Мелітополь.