У боях з російськими окупантами загинув військовий з Бердянська

«Друзі, щойно надійшла трагічна звістка. Під Гостомелем у бою загинув наш земляк, командир роти снайперів окремої десантної штурмової бригади, майор Валерій Чибінєєв», — про це повідомив т.в.о. міського голови Бердянська Олександр Свидло.

Відповідна інформація оприлюднена на його фейсбук-сторінці.

Валерій Чибінєєв – вихованець Бердянської школи-інтернату. З перших днів воєнної агресії на Сході України він став на захист Батьківщини. У 2016 році за героїзм, виявлений у зоні АТО, був нагороджений найвищою державною нагородою Зіркою Героя України.

Минулого року ми рішенням міської ради надали Валерію звання Почесного жителя міста Бердянська. Буквально напередодні війни, 18 лютого, командувач ЗСУ Валерій Залужний передав нашому герою атрибути та символи почесного мешканця Бердянська.

Для нас було честю називати такого визначного воїна своїм земляком!

Маючи таке високе військове звання, Валерій міг піти на штабну роботу, але вважав за краще протистояти ворогові на фронті, пліч-о-пліч зі своїми побратимами.

Він боровся, як герой, і помер, як герой. Коли ситуація стала критичною, відпустив своїх бійців і продовжив виконання бойового завдання прикриваючи їх.

Так само, як робив неодноразово… Йому було 34 роки.

Від імені всіх городян виказую свої співчуття сім’ї та близьким Валерія.

Ми вдячні йому за те, що прославив наше місто та захищав нашу Україну та всіх нас. Вічна слава Герою!

Останнім часом «Запорізький проєкт розслідувань» має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info