Мер Мелітополя — окупанти блокують зв’язок, щоб нас роз’єднати

«З 11 ранку в нас повністю заблокований мобільний інтернет. Все це зроблено окупантами. Задача — зробити все, щоб ми були без зв’язку. Щоб ми не могли обмінюватися інформацією і таким чином нас роз’єднати», — міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Про це повідомляється на його фейсбук-сторінці.

Але я впевнений, що і без мобільного зв’язку ми впораємося. І зможемо один з одним комунікувати. Впевнений, що все це скоро скінчиться і ми продовжимо жити у мирному українському Мелітополі.

Тепер щодо новин міста.

У нас прийшла друга машина з медикаментами. Зокрема з дитячим інсуліном. Тепер ми можемо сказати, що і Мелітополь і район повністю укомплектовані дитячим інсуліном до кінця березня. Завтра ми зможемо сказати яка потреба закрита у частині дорослого інсуліну.

Стосовно отримання дитячого інсуліну, треба завтра зв’язатися зі своїм сімейним лікарем. Або ж у зеленій поліклініці будуть робити ці призначення і одночасно видавати інсулін. Стосовно населених пунктів у Мелітопольському районі, то там також буде ця робота налагоджена з місцевими первинками.

Сьогодні під час відвідування ринку я побачив, що найбільші черги стоять до аптек. Тому зараз ми розробляємо програму з укомплектування аптек, як комунальних, так і приватних. Для того, щоб зняти ажіотаж.

З іншого боку, я прошу вас містяни. На жаль, зараз ми все беремо з запасів. Я просив би вас подумати про тих, людей, які можуть більше потребувати певних медикаментів.

Стосовно роботи ринків. Усі ринки на сьогодні відкриті. На жодному ринку не береться плата (за місце) з тих, хто торгує.

На Центральному ринку я побачив, що велика кількість торговців залишила попередні ціни. У м’ясному павільйоні, у овочах, фруктах.

Я звертаюся до тих, підприємців, які підняли ціни у декілька разів. Повірте мені, війна скінчиться. Усі мешканці бачать як хто себе поводить у частині ціноутворення. І абсолютно точно до цього питання повернеться.

Відзавтра ми спробуємо поновити роботу громадського транспорту. Усі ці дні у нас була основна проблема як доставляти медиків на роботу, також працівників підприємств та заводів. Транспорт почне працювати в обмеженому режимі. І я сподіваюся що найближчим часом нам вдасться вибудувати певну систему.

Стосовно наших пунктів надання соціальної допомоги. Відзавтра у нас почне працювати ще два пункти. Один в ПТУ на Новому Мелітополі, другий — на Мікрорайоні в ПТУ. Для початку нам необхідно укомплектувати ці пункти. Ми будемо робити це з нашого центрального центру допомоги, але прошу й жителів допомогти нам наповнити їх усім необхідним. Після цього ми зможемо допомогти нужденним.

Хочу подякувати мешканцям, які беруть участь в охороні громадського порядку. Сьогодні більше 300 людей виходить на охорону громадського порядку. Разом ми намагаємося вберегти наше місто від вандалів, мародерів та злочинців.

Хочу звернутися до мешканців, які їздять на тонованих автомобілях. Для того, щоб не наражати себе на небезпеку я просив би вас зняти тонування або опускати скло — щоб було видно, що ви мирні мешканці і їдете без зброї.

Останнім часом «Запорізький проєкт розслідувань» має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info