Мер Дніпрорудного — від окупантів нам ніякої допомоги не треба

«Вчорашній день був доволі напруженим, бо до залізнодорожного переїзду під’їхала російська техніка. Ми провели перемовини з окупантами. Ми поставили умови, що у місто ми нікого не пропустимо. Переїзд ми не відкриємо. Вони запитали яка потрібна допомога місту — ми сказали, що від окупантів нам ніякої допомоги не треба», — зазначив міський голова Дніпрорудного Євгеній Матвєєв.

Про це повідомляється на його фейсбук-сторінці.

Сьогодні на перехресті є наші добровольці, які охороняють проїзд у Дніпрорудне і у Балки. Ми не посунулися ні на сантиметр. Російські окупанти знаходяться на дорозі, яка веде від Орлянки до Білозерки, — вони її контролюють.

Вони вже не зупиняють транспорт, який йде на залізорудний комбінат. Тобто робочі автобуси і керівництво комбінату проїжджає практично без зупинок.

На інших блок-постах російських окупантів немає.

Вчора ми змогли надати невелику гуманітарну допомогу своїм сусідам. Ми змогли скерувати до Орлянки 240 буханок хлібу. Також ми допомагаємо їм відремонтувати комунікації.

Також ми допомогли селу Скельки, Шевченко та 1 травня. Ми відремонтували систему електричного забезпечення, незважаючи на те, що там знаходяться російські окупанти. На сьогодні усі населені пункти навколо нас зі світлом.

У Дніпрорудному є проблеми з каналізацією, прийшла весна — йдуть провали. Але ми намагаємося підтримувати все у робочому стані.

Вчора була спроба вивезти біженців з Василівки. Було складно. Проїхав один автобус з Василівки з 13 охочими. Ми їх розподілили дуже швидко.

Вночі все було спокійно. Наші чоловіки патрулювали місто. Комендантська година не порушувалася. Поліція вчора відпрацювала добре. Допомогли вивезти згорілу автівку з постраждалими. Трупи передані родичам. Сьогодні їх поховають. Вони загинули від рук окупантів.

Стосовно інших питань. Працює млин. Ми мелемо борошно. Його вистачить, щоб виготовити необхідну кількість хлібу.

Усі ставлять питання чи буде випікатися хліб у «Трюфільці», але на жаль вона не може випікати хліб без дріжджів. «Трюфелька» поки чекає. Ми знайдемо певну кількість дріжджів і відновимо виробництво.

Ми розвозимо крупу пшеничну. Працюємо над виробництвом ячної крупи, навіть намагаємося зробити горохову крупу.

У штатному режимі працює лікарня. У реанімації знаходиться один постраждалий з кульовим пораненням. Ковід відступив — ковіду немає. Ми очікуємо сьогодні чергові пологи. Не дивлячись на бойові дії, кількість дніпрорудненців збільшується.

Комуналка працює у штатному режимі. Сміття вивозиться, у дворах чисто.

Останнім часом «Запорізький проєкт розслідувань» має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info