Сьогодні до Енергодара спробують вдруге відправити гуманітарку

«Коротко про вищесказане міською владою. Станом на 10 березня, 15 день війни. В Енергодарі через фактичну блокаду міста залишаються проблеми з пальним, поставкою продуктів харчування та ліків першої необхідності», — зазначив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Про це повідомляється у його телеграм-каналі.

Але сьогодні буде друга спроба доставки гуманітарного вантажу в Енергодар. Сподіваємося, вона буде успішною і ми нарешті отримаємо інсулін, частину інших ліків, дріжджі та деякі продукти.

На чисельні питання, чи можна доїхати із Запоріжжя до Енергодара тими ж автобусами, які вчора доставили евакуйованих громадян, відповідаємо: на жаль, ні, на даний час не можна. Перевезення людей регламентується виключно на рівні двох країн в рамках оголошених зелених коридорів. Зараз мова вже іде про гуманітарний коридор. Будемо чекати наступних можливостей.

І останнє на зараз. Якщо у когось є потреба в специфічних життєво важливих ліках, залишайте заявки в державній аптеці №5 на вул. Будівельників. Будемо шукати та доставляти за можливості, при відкритті чергового гуманітарного коридору та наявності на складах.

Нагадаємо, вчора до Запоріжжя перевезли з Енергодара евакуйованих людей. Також до Енергодара спробували передати гуманітарний вантаж, однак російські окупанти його не пропустили.

Останнім часом «Запорізький проєкт розслідувань» має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info