Мер Запоріжжя: маршрутники підняли вартість проїзду без погодження з владою

«Запоріжці! Розпочну з цін на проїзд у міському транспорті. Нагадаю, що користуватися муніципальними трамваями та тролейбусами ви можете безкоштовно. Але до мене сьогодні надійшла інформація про те, що деякі приватні перевізники підняли ціни на проїзд у маршрутних таксі до 10 гривень», — зазначив т.в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Про це повідомляється у його телеграм-каналі.

«Хочу звернути вашу увагу на те, що міська рада чи виконком таких рішень не приймали. Особисто я вважаю такі дії у воєнний час не допустимими. Але водночас  я розумію, що на маршрути виїжджає все менше транспорту, що їм важко зараз діставати пальне, що це пальне дорожчає. Тому ми зберемо приватних перевізників і проведемо з ним конструктивний діалог. Підвищення цін не буде.

Також хочу розповісти вам про те, як наші комунальники та керуючі компанії сьогодні працювали над усуненням наслідків вибуху в Олександрівському районі міста.

У двох гуртожитках закрили листами ДВП та ОСБ наскрізь розбиті вікна та відновили тамбурні двері. В одному з дитячих садочків вікна зсередини закрили плівкою, а зовні — оцинкованими листами. У восьми квартирах одного з житлових будинків виконали роботи по відновленню скління віконних блоків. У ще одному будинку відремонтували трубопровід та відновили централізоване опалення.

А ще сьогодні ми знову зустрічали людей, які вирвалися з Маріуполя. Їх чимало – більше чотирьох тисяч. Та на превеликий жаль, не усі змогли до нас доїхати. Рашисти підступно та безжально обстріляли колону автомобілів з біженцями. Є загиблі та поранені. Від дій окупантів знову постраждали маленькі діти. На місце трагедії ми відправили три карети швидкої допомоги та два реанімобіля. Але через те, що обстріли не вщухали, автомобілі медиків до поранених не пустили.

Прощення не буде жодному військовому злочинцю, жодному терористу, жодному звіру. Ми на своїй землі переможемо, а вони на нашій землі поляжуть. Усе зло буде покаране!», — зазначив Анатолій Куртєв.

Дещо пізніше у телеграм-каналі Куртєва з’явилася уточнена інформація:

«Під час сьогоднішнього обстрілу автомобільної колони біженців, що рухалася з Маріуполю до Запоріжжя, ніхто не загинув! Є поранені. З різних джерел надходили різні дані, тому просимо вибачення за дезінформацію».

Останнім часом «Запорізький проєкт розслідувань» має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info