Поліція оголосила підозру директорці мелітопольського коледжу

Поліція оголосила підозру у колабораційній діяльності директорці Мелітопольського промислово-економічного фахового коледжу.

Про це повідомляє ГУ НП в Запорізькій області, Запорізька обласна прокуратура.  

За даними слідства, жінка добровільно погодилась на співпрацю з російськими окупантами. Зокрема, надала згоду очолити незаконно створений на окупованій території орган освіти. 

31 березня вона організувала проведення загальних зборів керівників шкіл та повідомила присутнім про свою нову посаду — «керівника міського відділу освіти». На зустрічі псевдопосадовиця вимагала від директорів учбових закладів організувати освітній процес за програмою країни-агресора. 

Нині ж слідчі відділу поліції №2 Запорізького районного управління поліції оголосили їй підозру за статтею про колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Керівницею Мелітопольського промислово-економічного фахового коледжу вказується  Шапурова Олена Олександрівна. 

У квітні Запорізька обласна військова адміністрація повідомляла, що вона, наслідуючи терористичні методи окупантів, залякувала батьків та учнів — так намагалась організувати “російський освітній процес”. 

Нагадаємо, у Бердянську окупанти призначають на посади в «мерії» двірників та слюсарів.

Останнім часом “Запорізький проєкт розслідувань” має періодичні перебої в роботі сайту, тож підписуйтеся на наш телеграм: https://t.me/zr_info