Фонд гарантування вкладів зміг продати у Запоріжжі будівлю російського “Промінвестбанку”

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 5 червня провів аукціон з продажу будівлі “Промінвестбанку” в Запоріжжі. За результатами торгів будівлю продали за 41, 3 мільйона гривень. 

Про це повідомляється на майданчику онлайн-аукціонів “Прозоро. Продажі”. 

Нагадаємо, аукціон оголосили 19 травня. Зокрема на продаж виставили десятиповерхову будівлю загальною площею  4109 кв.м., розташовану на проспекті Маяковського, 20-А. Разом з нею виставлялося різне устаткування – загалом 1332 одиниці. 

Це майно намагалися реалізувати вперше, його початкова ціна становила 29,9 мільйона гривень. 

Учасником вказаних торгів став Григорій Маловічко з пропозицією 30,2 мільйона гривень. Його конкурентом виступило ТОВ “Перлина 2005” з пропозицією 41, 3 мільйона гривень. Протягом аукціону учасники пропозицій не змінювали.

За результатами електронних торгів переможцем стало ТОВ “Перлина 2005”, нині очікується укладання договору. 

Григорій Маловічко був депутатом Запорізької міськради 2006-2010 років від Партії регіонів. Він відомий скандалами, пов’язаними з отриманням комунальної нерухомості у Запоріжжі за підозрілими схемами. Нині вказується власником низки фірм, серед яких ТОВ “Бізнес центр “Маяковський”, ТОВ “Улісс-Тур” та ТОВ “Парус-М” (останнє підприємство фігурувало у справі про незаконну передачу землі на Великому Лузі, – Запорізький проєкт розслідувань).

ТОВ “Перлина 2005” належить Єгору Вакуленку та Павлу Печерей. Підприємство було створене 2019 року, основний вид його діяльності – торгівля газом через місцеві (локальні) трубопроводи. Серед інших видів діяльності – функціювання спортивних споруд, діяльність фітнес-центрів, діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Єгору Вакуленку також належать ТОВ “Атлант плюс 2018” та ТОВ “Южтрансінвест”, зареєстровані в Запоріжжі. 

Основним власником ПАТ “Промінвестбанк” до повномасштабного вторгнення була російська державна корпорація ВЕБ.РФ, пакет її акцій становив – 99,77%.

З огляду на російську воєнну агресію Нацбанк 25 лютого 2022 року відкликав ліцензію банку та розпочав процедуру його ліквідації. Процедуру ліквідації та управління активами здійснює Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, який наразі виставляє майно фінустанови на продаж

Підписуйтеся на телеграм “Запорізького проєкту розслідувань”, щоб отримувати новини від нас оперативніше: https://t.me/zr_info