У Запоріжжі планують створити новий автобусний маршрут з Правого берега

Запорізький виконком ухвалив рішення про створення маршруту №64 «Бородінський ринок – Набережна магістраль». Новий напрямок перевезень організували після  звернення запоріжців. 

Про це повідомляється на сайті Запорізької міськради.

Поки маршрут №64 буде курсувати тимчасово. Посадовці хочуть дослідити кількість пасажирів, які будуть ним користуватися. 

Окрім цього, виконком на засіданні підтримав оголошення конкурсу для маршрутів №22, 42 та 89. У старих перевізників закінчуються терміни договорів. 

Також посадовці розірвали договори на обслуговування маршрутів №13 (“Майдан Університетський – Запоріжжя Ліве”) та №90 (“БК “ЗАлК” – вул. Сєдова”). Пропозицію про розірвання подали самі перевізники. Відповідно до законодавства, вони будуть обслуговувати ці маршрути ще три місяці. За цей час працівники міськради мають провести конкурс для визначення нових перевізників.

Ще одним рішенням виконком доручив Управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку розірвати договір з ТОВ “Правекстар” на обслуговування маршруту №85.

Саме на цьому маршруті декілька тижнів тому водій відмовив пенсіонеру у пільговому проїзді, вдарив ногою в живіт, і, намагаючись закрити двері, вгатив ними пасажира по обличчю. Нещодавно справу щодо хуліганства водія передали до суду. 

В міськраді ж тепер мають провести конкурс на визначення нового перевізника на маршрут №85. Допоки будуть організовувати конкурс, на цьому напрямку працюватиме ТОВ “Юністар авто”.